Drosera - 8 - Alte specii

D. adelae, D. prolifera, si D. schizandra sunt adesea numite si speciile din Queensland. In propozitia anterioara sunt enumerate si alfabetic dar si in ordinea dificultatii in cultivare, de la cea mai usora la cea mai dificila.

Drosera stenopetala si D. arcturi sunt specii temperate, si intra in hibernare iarna.

Drosera binata este o specie cu forma de furculita. Drosera binata var. binata este adesea denumit forma de T, datorita singurei bifurcatii. Numele Drosera binata var. dichotoma indica plante cu foliaj galben-verde care de regula se divid in patru ramurele. Specilistii au o selectie din aceasta caruia ii spun Drosera binata Giant.

Drosera burmannii si Drosera glanduligera sunt bine cunoscute pentru miscarea rapida a tentaculelor. Tentaculele marginale ale Droserei burmannii se pot misca pana la 180 de grade in zecimi de secunda transportand prada in mijlocul frunzelor. In timp ce tentaculele marginale ale D. glanduligera se flexeaza atat de rapid incat aproape ca catapulteaza prada in mijlocul frunzei.

Drosera hamiltonii este o specie foarte frumoasa cu frunze plate ce se defac precum un covor. Aceasta specie este usor de intretinut dar poate fi dificila de crescut bine. Infloreste foarte frumos dar doar daca este trecuta printr-o iarna friguroasa.

D. adelae
D. arcturi
D. banksii
D. binata var. binata
D. binata var. dichotoma
D. binata f. multifida
D. burmannii
D. glanduligera
D. hamiltonii
D. hartmeyerorum
D. neocaledonica
D. oblanceolata
D. prolifera
D. schizandra
D. spatulata var. spatulata
D. spatulata var. gympiensis
D. stenopetala
D. subtilis
D. tokaiensis
(c) Barry A. Rice, Ph.D

Drosera binata
Drosera binata

Drosera binata

Drosera adelae
Drosera adelae

Drosera adelae

Drosera burmannii
Drosera burmannii

Drosera burmannii