Drosera - 2 - Specii din Africa

Africa de Sud este binecunoscuta pentru diversitatea botanica spectaculoasa. Asta in mare parte pentru ca este unul dintre putinele locuri de pe Pamant cu clima Mediteraneana, vara fierbinte si uscata si iarna blanda si umeda. Acesti factori contribuie la marea diversitate botanica.

Plante carnivore sunt si ele foarte multe in Africa de Sud, si deasemeni speciile de Drosera. Se pare ca mare parte din continentul african este slab certetat la categoria flora carnivora, si nu ar fi surprinzator daca un studiu amanuntit ar scoate la iveala chiar si mai multe specii. Instabilitatea politica fara indoiala contribuie la aceasta lipsa a cercetarii continentului african.

Multe din speciile africane sunt asemanatoare - o rozeta simpla de frunze in forma de lingura sau de pana. Este adesea greu de facut distinctie clara intre diferitele specii. Dar, sunt cateva specii demne de notat care deriva de la aceasta regula. Drosera capensis, Drosera regia, si Drosera madagascariensis sunt cateva exemple bune.

Multe dintre speciile frumoase ale Africii de Sud sunt si dintre cele mai usor de crescut. Aceste specii raspund la reteta standard pentru plante carnivore - turba: nisip, lumina puternica, temperaturi medii-ridicate, multa umiditate. Unele sunt atat de viguroase incat ar putea supravietui chiar si pe pervazul care a cauzat moartea atator plante carnivore.

Plante precum Drosera aliciae, Drosera capensis, and Drosera madagascariensis ar putea face un crescator experimentat sa se plictiseasca, dar sa recunoastem ca Drosera capensis este, probabil, cea mai minunata specie a genului. Doar pentru ca este usor de cultivat nu inseamna ca nu trebuie apreciata, ba chiar ar trebui apreciata mai mult.

D. acaulis
D. admirabilis
D. affinis
D. afra
D. alba
D. aliciae
D. bequaertii
D. burkeana
D. capensis
D. cistiflora
D. collinsiae
D. cuneifolia
D. dielsiana
D. elongata
D. glabripes
D. hilaris
D. humbertii
D. indica
D. insolita
D. katangensis
D. madagascariensis
D. natalensis
D. nidiformis
D. pauciflora
D. pilosa
D. ramentacea
D. regia
D. slackii
D. trinervia
D. venusta
(c) Barry A. Rice, Ph.D

Drosera anglica
Drosera anglica

Drosera anglica

Drosera anglica
Drosera anglica

Drosera anglica

Drosera anglica
Drosera anglica

Drosera anglica