Trucuri de hibernare care ar putea functiona

O sa discut despre hibernare si de data asta o sa va dau mai multe detalii. Fiti atenti, nu va promit ca planta dvs. va supravietui ierni.
Ar trebui sa selectati una dintre cele patru metode de mai jos pentru a va pastra planta pe timpul hibernarii de iarna. Alegeti metoda cea mai buna pentru dvs. Da, sunt multe aspecte repetate de pe pagina anterioara de Intrebari Frecvente, dar am tot primit intrebari pe aceasta tema desi le-am raspuns deja in aceste pagini!

1.    Afara: daca locuiti intr-un spatiu cu o iarna naturala racoroasa, ar trebui sa luati in considerare lasarea plantei dvs. afara pe timpul iernii. O iarna racoroasa este una in care maximele zilnice nu sunt mai calde de 24ºC (75ºF) iar noaptea temperaturile scad rar (daca scad vreodata) sub 0ºC (32ºF). Daca locuiti intr-un astfel de climat, tineti planta afara toata iarna. Planta va picoti cu bucurie pe timpul iernii si probabil ca ii va placea la nebunie. Planta trebuie sa ramana umeda, bineinteles. Va dori multa lumina solara pentru ca inca va avea fotosinteza, dar nu chiar foarte mult. Daca apare un inghet ocazional, protejati planta acoperind-o cu o pagina de ziar in acele nopti boreale. Aceasta este metoda pe care o folosesc eu cu plantele mele de terr\arium. Bineinteles ca nu mut tot terarium-ul afara in timpul iernii. Doar pun plantele intr-o tava cu apa. Chiar daca umezeala este scazuta in timpul iernii, plantele nu fotosintetizeaza sau respira foarte mult, asa ca nu se supara.
2.    Fereastra racoroasa: daca locuiti intr-un spatiu in care iernile sunt mult prea dure si reci, ar trebui sa luati in considerarea tinerea plantei dvs. langa o fereastra insorita pe timpul iernii. Planta va primi lumina solara, dar fiind aproape de fereastra rece poate fi destul de racoros pentru ca ea sa intre in hibernare. Oricum, oamenii care traiesc in nordul indepartat sunt obisnuiti cu camerele racoroase, asa ca planta se poate adapta cu brio. Ca si in Metoda 1, planta va avea nevoie de lumina pentru ca fotosintetizeaza intr-o anumita masura.
3.     Frigider: Puneti planta intr-o punga sigilata si apoi bagati-o in frigider (nu in congelator!). Planta va intra intr-o hibernare profunda in acest loc de depozitare foarte rece. De vreme ce este intr-o asemenea stare de hibernare profunda, nu va avea nevoie de lumina solara - dar pamantul ar trebui sa fie mentinut umed. Primavara, scoateti planta din frigider. Nu cred ca aceasta metoda merge la fel de bine pentru plantele Veus flytrap ca pentru alte plante carnivore, dar eu am rezultate foarte bune utilizand-o. Evitati sa o replantati pentru a incapea in frigiderul dvs. (replantarile toamna nu sunt bune pentru planta pe jumatate adormita), dar daca trebuie sa faceti asta dintr-un anumit motiv, fiti foarte atenti sa nu raniti planta sau radacinile sale. Probabil aceasta este cea mai buna metoda pe care cei care locuiesc la tropice o pot folosi.
4.    Nimic: nu faceti nimic. Lasati doar planta sa creasca in terarium-ul dvs. sau oriunde o tineti. Da, poate muri sau abia creste, dar va puteti cumpara alta la primavara. (Ati prefera sa va mint ca sa va menajez sufletul?) Daca aveti un terarium, puteti spori sansele ca planta dvs. sa traiasca prin micsorarea intensitatii luminii sau a duratei cu 30%. Totusi, doar presupun.
5.    Cam racoros si foarte intunecat (asta NU va merge): NU va puneti planta in subsol sau intr-un garaj intunecat, intr-un loc de parcat masini sau intr-un dulap. Daca planta dvs. nu intra intr-o stare de hibernare profunda, profunda ca planta inghetata din Metoda 3, ea va incerca in continuare sa fotosintetizeze. Daca planta dvs. se afla intr-o zona intunecata, nu va putea sa ia lumina necesara si va muri. Succes la alegerea metodei!Evalueaza acest articol

Nov 01

Liviu

Iti multumesc frumos pentru ca ai pus aceste informatii pe net. Eu voi incerca metoda cu frigideru si o las sa hiberneze 3 luni jumate.

May 14

marian

eu prefer metoda 2 fereastra racoroasa. sa o pun in frigider sa intra timp de 3 luni in hibernare profunda si apoi sa o scot la lumina puternica brusc nu cred ca este o idee buna

Adauga comentariul tau