Este posibil sa hranesti prea mult planta Venus flytrap?

Cred ca da. Pentru inceput, amintiti-va ca trebuie sa le hraniti cu ganganii si nu cu carne de vita, cal, capra, etc. Dar si chiar daca va limitati la ganganii si insecte, va puteti hrani prea mult plantele. Ganganiile nu trebuie sa fie prea mari. Mesele mai mari de un sfert din lungimea capcanei pot fi prea mari, capcana putand sa se innegreasca si sa moara. Hraniti-va plantele cu ganganii mici.
Nu o hraniti cu mai mult de o ganganie pe saptamana. Daca doriti sa va entuziasmati mai des, fie cumparati mai multe plante fie mancati chiar dvs. insectele.
Candva, intr-un experiment ciudat, am privat o planta Venus flytrap de orice prada pentru aproape un an. A crescut bine, desi incet. Apoi, in mijlocul verii, am pus o ganganie in fiecare din capcanele sale. In doua saptamani, aproape fiecare capcana s-a innegrit si a putrezit. Planta a luat o culoare ciudata de verde si a incetat sa mai creasca. Numai dupa 2 luni pana cand planta a reinceput sa creasca, iar capcanele de la doua sau trei frunze successive au fost afectate. Astfel ca da, cred ca va puteti hrani prea mult planta.
Sunt de parere ca plantele crescute in lumina intensa sunt mult mai eficiente in digerarea prazii fara ca frunza sa fie afectata. Dar nu am nici o dovada in legatura cu acest lucru. Totusi ipoteza mea ar explica de ce plantelor din terarium-uri sunt afectate frunzele dupa ce sunt hranite.Evalueaza acest articol

May 27

Sabin

"fie mancati chiar dvs. insectele" =))=))=)) bleeaaaah skarbooooossss

Jan 22

marius

eu am patit la 2 plante si nu mai recomand nimanui

May 14

marian

am si eu o planta venus fly trap si recunosc ca am tratato rau, am turnat apa de la robinet si a inceput sa se inegreasca frunzele cu capcane ,nestiind de ce se inegresc frunzele am cautat cum se ingrijeste aceste plante si am gasit ca trebuie sa torn apa distilata sau apa de ploaie am inceput sa torn apa distilata si acum planta creste incet dar face greu capcane

Adauga comentariul tau