De ce sunt frunzele plantei lungi si subtiri?

Plantele Venus flytrap tind sa produca doua tipuri de frunze: frunze de primavara-vara si frunze de vara-toamna. Inainte sa descriu detaliile, trebuie sa aflati cativa termeni de specialitate. Partea care prinde a unei frunze (partea care arata ca o scoica) se numeste lamina sau lama frunzei. Partea lunga frunzoasa care leaga lamina de pamant se numeste baza frunzei. (O a treia parte a frunzei, petiola, este partea mica care leaga baza frunzei de lamina. Unii oameni, din greseala, se refera la baza frunzei ca la petiola frunzei, dar dvs. pareti mai destept decat unul dintre acesti oameni.)
Majoritatea fotografiilor de Venus flytrap prezinta frunzele de vara-toamna. Acestea sunt caracterizate prin baze de frunza largi, scurte care se intind pe pamant. De obicei, capcanele sunt colorate puternic in rosu. In contrast, frunzele de primavara-vara au baze de frunza lungi, inguste si frunzele stau in sus. Des, capcanele sunt mai putin colorate.
Primavara, primele frunze care se vor forma sunt, evident, frunzele de primavara-vara (cele lungi si subtiri, va amintiti?). Acum devine mai dificil. Daca va cresteti planta cu lumina insuficienta (o greseala foarte comuna), planta va produce frunze subtiri, bolnave si nefericite, frunze palide care vor cauta lumina (exact ca un fotomodel), indiferent de perioada anului.
Cum va puteti da seama daca planta dvs. face frunze de primavara-vara vesele si subtiri sau frunze nefericite, subtiri si tanjind dupa lumina?
Va puteti da seama dupa forta frunzelor. Plantele care sunt slabite din cauza privarii de lumina tind sa aiba frunze moi care cad pe pamant - frunzele de primavara-vara normale sunt viguroase si tari.Evalueaza acest articol

Nu exista comentarii.

Adauga comentariul tau