De ce se innegresc capcanele plantei mele Venus flytrap?

In general primesc mail-uri cu mesajul Mi-am hranit planta - pe care am numit-o Jabberjaws - si s-a inchis bine mersi, dar de ce frunza ei se innegreste si moare?
Am cateva sfaturi. In primul rand, asigurati-va ca planta dvs. primeste destula lumina! Unei plante luminate necorespunzator tinde sa ii apara capcane innegrite mai frecvent.
In al doilea rand, hraniti-va planta numai cu hrana adecvata. De exemplu, nu comiteti pacate evidente ca hranirea plantei dvs. cu lucruri ciudate precum carnea de hamburger sau insecte pline de pesticide.
Un alt sfat in ceea ce priveste hranirea este ca ar trebui sa va asigurati ca nici o parte din carnea ganganie nu ramane inafara capcanei. Orice picior sau aripa ramasa afara mareste sansa ca hrana digerata sa inceapa sa se descompuna iar putrezeala sa se imprastie si in restul frunzei. Daca hraniti o frunza cu o ganganie care abia incape in frunza, mai mult ca sigur ca frunza va muri. Frunza ar trebui sa fie de cel putin trei ori mai mare decat ganganie pe care o puneti inauntrul ei. Bucatele mai mici sunt mai usor de digerat pentru planta.
Pe masura ce va hraniti planta, invatati despre gusturile ei. Unele ganganii sunt mai bune decat altele. Daca descoperiti ca planta dvs. moare cand o hraniti cu molii, nu o hraniti cu molii. Am descoperit ca furnicile mari provoaca innegrirea frunzei. Nu stiu sigur de ce. Poate ca furnicile cauzeaza multe prejudicii mecanice frunzei cand se zbat.
Ocazional, oamenii imi scriu dintr-o anume parte a lumii, si ma intreaba despre specificul palatabilitatii furnicilor, mustelor si al altor artropode din curtile lor. Chestia este ca nu stiu! Va trebui sa experimentati singuri.Evalueaza acest articol

May 05

Tudor

In apropos de daunele generate de furnici...presupun ca se refera la eliberaea de acid formic ( metoda de baza de aparare a furnicilor, ceea ce da muscaturii lor acea senzatie de arsura, acid pastrat in niste capsule speciale si eliberat cand acestea musca ca un soi de venin ) care fie ajunge pe frunza in urma digestiei , fie prin muscaturi voite ale acesteia, vazand planta ca un pradator al sau.

Adauga comentariul tau