De ce planta mea face o tulpina de floare cu plante mai mici pe ea?

Nimeni nu stie cu exactitate.
Acest comportament anormal se numeste viviparitate falsa si a aparut ocazional la multe tipuri de plante. La plantele carnivore, am vazut acest fenoment de multe ori pe Venus flytrap, dar si la plantele sundew (Drosera). Este usor de inteles cum se intampla asta. Toate partile unei flori (petale, pistile, etc.) deriva din frunze foarte modificate. Deci va puteti imagina ca vreo greseala hormonala ar putea in vreun fel sa induca unei plante sa creeze frunze normale pe o tulpina de floare in loc de frunze modificate. Si acest lucru poate sa conduca la producerea de plantule intregi. Lasand la o parte explicatia, poate fi grozav sa vezi o planta cu o tulpina de floare mare care sa aiba mici plante pe tulpina inloc de flori.

Recomandarea mea este sa lasati aceste plantule sa se dezvolte pe cat posibil. Apoi, cand tulpina de floare pare ca nu se va mai dezvolta, taiati tulpina in sectiuni pentru a putea ingropa plantulele in pamant ca si cum ar fi plante obisnuite. Puneti ghivecele in pungute sub lumina puternica si dadaciti-le ca si cum ar fi butasi conventionali. Daca aveti noroc, veti putea sa le prindeti radacini!Evalueaza acest articol

Aug 09

andrei

Salut, am o posibila corectie de facut. Cand vine vorba de inmultire prin taiere de petiol sau frunza, ca defapt asta este descris aici, petiolul impreuna cu plantele se pune la suprafata pamantului, nu ingropat, imbibat cu multa apa si lasat afara sau doar umed si cu o folie de plastic transparenta deasupra pentru a nu se pierde umezeala. Sper ca am fost de ajutor. Bafta!

Jun 27

Roarke

In acest topic se vorbeste de tulpina. Ea se poate aseza intradevar dupa cum ai descris tu, cu mentiunea ca afara, se scoate folia de plastic transparenta pentru a nu se incalzi prea tare mai ales vara, dar ea se mai poate infinge vertical cam 1 inch in sol (de exemplu daca are lungimea de 3 inch).

Adauga comentariul tau