De ce frunzele plantei mele noi Venus flytrap nu se inchid instant?

Ca sa vezi dezamagire! Iti cumperi noua si vicioasa planta si incerci sa te joci cu frunzele si ele nu se inchid! Ce se petrece? Vestea proasta este ca aveti o varietate de Venus flytrap care nu se inchide instant. Acestea au fost modificate genetic sa nu se inchida deoarece studiile de piata au aratat ca oamenilor le plac mai mult plantele in culori deschise si ca nu prea sunt interesati de calitati precum inchiderea rapida a frunzelor. Exact din acelasi motiv rosiile cumparate din magazine arata atat de bine dar au un gust atat de fad, iar companiile care se ocupa de modificari genetice castiga averi din producerea unui porumb destul de ciudat. Nu, nu e chiar asa. (Presupun ca credeti si in schemele de marketing multidezvoltat).
Si acum adevarul.
Frunzele de Venus flytrap pot trece prin rutina de inchidere si deschidere de circa 6 ori inainte de a inceta sa functioneze ca frunze capcana (detalii asupra acestui aspect gasiti mai jos). Puteti fi sigur ca planta voastra proaspat cumparata din magazin a fost impunsa, abuzata si declansata de o duzina de oameni manuind un creion inainte sa o aduceti acasa. Daca nici una dintre capcane nu mai functioneaza, va trebui sa asteptati pana ii vor creste capcane noi. Aceasta poate dura ceva timp. Pe de alta parte, un alt motiv pentru care planta dvs. este atat de lenesa este ca moare. Nu imi trimite-ti e-mail solicitandu-mi sfaturi pentru aceasta situatie – cititi Intrebarile Frecvente. Nu va pot diagnostica planta in baza fotografiei sau a descrieri. Din intamplare, in zile foarte reci, capcanele tind sa se inchida foarte incet.
O data ce o frunza nu mai functionaze ca frunza capcana, aceasta nu moare. Capcana ramane verde, dar capata o stranie margine exterioara curbata (vedeti fotografia din dreapta). De multe ori frunzele se deschid foarte larg astfel ca lobii sunt la aproape 180 de grade distanta. Acum frunza se comporta ca o simpla frunza care fotosintetizeaza. Atata timp cat nu se petrece nimic straniu, aceasta frunza poate rezista timp de mai multe luni. Ea inca ofera plantei servicii valoroase prin producerea de zaharoase prin fotosinteza, asa ca nu o taiati!

O remarca finala de tocilar. Motivul principal pentru care capcanele se pot inchide doar un numar finit de ori, si nu neincetat, se gaseste in etapa de crestere cu ajutorul acidului a inchiderii frunzei. Dupa mai multe evenimente de inchidere, celulele plantei sunt pe cat de extinse si de intinse pot fi. Nu pot creste mai mult.Evalueaza acest articol

Nu exista comentarii.

Adauga comentariul tau