Cum imi inmultesc vegetative planta Venus flytrap?

O inmultire vegetativa are cateva avantaje. In primul rand, este usoara. In al doilea rand, produce plante mari rapid - puteti transforma o singura planta mare in mai multe plante mari intr-un an sau doi. In al treilea rand, daca aveti o clona speciala (poate cu caracteristici florale sau ale frunzelor unice), inmultirea vegetativa va avea ca rezultat descendenti identici din punct de vedere genetic.
Exista mai multe metode de inmultire vegetativa. Doua dintre cele mai usoare metode le gasiti mai jos.
1. Pe masura ce plantele Venus flytrap cresc, ocazional, formeaza o a doua rozeta de frunze. Puteti sa va dati seama ca se intampla asta pentru ca rozeta incepe sa fie aglomerata, iar frunzele apar in mod evident din mai mult de un loc. Impulsul dvs. automat poate fi sa separati cea de a doua rozeta de rozeta principala. Rezistati acestui impul si asteptati cativa ani. Daca veti face asta prea devreme, va trebui sa rupeti plantele ca sa le despartiti si veti risca viata ambelor plante din cauza infectiei. Dati-le destul timp sa-si formeze sisteme separate de radacini.
2. Puteti scoate frunze din planta dvs. Trebuie sa incercati asta doar daca plantele dvs. o duc bine. Capcanele ar trebui sa fie mari si viguroase. Daca incercati sa scoateti frunza pe o planta bolnava este posibil sa o omorati. Pentru a va pregati sa scoateti o frunza, sapati planta din pamant pentru a vedea baza alba marita. Trageti o frunza sanatoasa in jos si departe de planta astfel ca intreaga frunza (varf verde si baza alba) sa fie indepartata. Asta nu este o taiere de frunza - foarfeca sau cutitul dvs. nu trebuie sa fie nicaieri in apropiere pentru a intreprinde aceasta actiune. Este crucial sa indepartati cat mai mult cu putinta din baza frunzei, incluzand mult din tesutul pal, bej sau alb din apropierea bazei frunzei. Unii oameni recomanda doar folosirea frunzelor de iarna scurte si largi pentru asta, dar eu nu cred ca asta este important.
Puneti frunzele scoase pe suprafata pamantului si ingropati-le partial cu fasii de muschi de sphagnum sau material de pus in ghiveci. Pastrati nivelul de lumina foarte ridicat si frunzele scoase la caldura. Mentinerea ghivecelor lor in pungute ar putea fi o idée buna. Uitati-va dupa plantule dupa cate luni - vor aparea ca mici nubile de crestere.Evalueaza acest articol

Nu exista comentarii.

Adauga comentariul tau