Cat de mare va creste planta mea Venus flytrap?

Daca te gandesti ca mica planta raufacatoare pe care ai cumparat-o de curand, in timp, se va transforma intr-un monstru urias care va manca graurii enervanti din gradina ta, pregateste-te sa fii dezamagit. Presupunand ca iti vei creste bine planta, si presupunand ca vei face acest lucru pe parcusul a cativa ani, aceasta va atinge o marime de maxim 13 cm (5 inci) in diametru. Atentie, aceasta este marimea intregii plante! O singura frunza capcana poate fi un pic mai mare de 3 cm (1 inci) in lungime. O planta care traieste in conditii minime poate avea intre 4 si 8 capcane in orice moment. Daca iti cresti bine planta, poate avea mult mai multe capcane, pana la 20 de capcane mari in conditii foarte bune.

De ce nu se maresc capcanele? Pentru ca au crescut pentru a captura insecte. Nu au nevoie de capcane mai mari pentru prada lor. Dupa cum puteti ghici, crescatorii de plante carnivore incearca mereu sa creasca plante cu cele mai mari capcane posibile. Daca vrei cele mai bune sanse de a avea plante cu capcane foarte mari (lungi de aproape 5 cm/2 inci), ajuta daca ai una dintre clonele cu capcane mari. Dionaea B52 cultivata este o astfel de planta. Totusi, in conditii mai putin decat ideale, aceasta planta nu va avea capcane mai mari decat oricare alta planta Venus flytrap. Deci nu va dati peste cap sa cumparati una; de asemenea nu imi trimite-ti email solicitandu-mi specimene – nu ma ocup cu vanzarea de plante.

Modalitatea cea mai buna de a obtine cele mai mari capcane de la planta dvs este sa aveti grija de ea cat puteti de bine. O planta fericita este o planta mare. Daca incercati sa fortati o planta sa devina mai mare utilizand fertilizatori, ghiciti ce se va intampla…da, MOARE!Evalueaza acest articol

Nu exista comentarii.

Adauga comentariul tau