Ar trebui sa imi mut planta Venus flytrap din alte motive?

Raspunsul scurt este probabil ca nu, pe cand raspunsul lung este ei bine, poate dar ma indoiesc. Cam aiurit, nu? Sa va explic de ce nu ma puteti fixa in aceasta privinta. Cu siguranta, ma indoiesc ca planta dvs. se afla intr-o situatie ideala. (Pana la urma, desi multi crescatori de plante carnivore experimentati scaneaza aceste pagini, majoritatea cititorilor de Intrebari Frecvente - si chiar acum, sunteti unul dintre ei - sunt incepatori; dar am divagat). Asa cum spuneam, inainte sa ma intrerup, planta dvs. nu se afla intr-o situatie ideala. De exemplu, ghiveciul poate sa nu fie destul de mare sa poata produce un specimen care sa castige un premiu. Sau poate arata de parca sunt milioane de mici frunze toate una peste cealalta (lucru comun mai ales pentru plantele care au iesit recent din cultura de tesut.  Dar astfel de situatii nu sunt chiar atat de grave. Avand in vedere ca Venus flytrap au sisteme de radacina micute, ele nu au nevoie de mult spatiu pentru radacina – doar cativa centimetrii (cativa inci) de pamant vor fi indeajuns pentru ele. Eu cresc mult plante individuale si toate sunt in ghivece micute de numai 5 cm (2 inci) diametru si 8cm (3 inci) inaltime. Astfel ca planta dvs. este probabil perfect fericita in conditiile sale prezente. Pe de alta parte, mutarea bestiei tale intr-un nou amestec de pamant (rupandu-i si sistemul de radacina) poate fi un soc pentru ea.
Diversi oameni iti vor spune lucruri variate in aceasta privinta. Unii vor spune sa replantezi, altii iti vor spune sa iti lasi planta in pace. Pentru a te hotara ce sa faci, hotaraste-te intai de ce vrei intreprinzi o asemenea actiune. Ai o noua planta Venus flytrap (prima ta planta) si vrei sa ii daruiesti un camin mare si frumos.
Nu replantati. Planta dvs. nu este un nou pestisor auriu pentru acvariu. Deja se simte relativ bine in micul sau ghiveci cu pamant. Nu complicati procesul de crestere al acestei plante prin replantarea ei. Daca nu o replantati bine, va muri cu usurinta. Fiti atenti cu primele dvs. plante Venus flytrap. Concentrati-va sa le oferiti celelalte necesitati.

Nu stiti daca este in amestecul de pamant potrivit.
Nu replantati. Faptul ca este inca in viata inseamna ca este probabil in amestecul de pamant potrivit. Crescatorul din pepiniera care a pus planta in ghiveci creste probabil mii de astfel de plante si a utilizat probabil un amestec bun. (Pentru moment sper ca planta dvs. nu a fost culeasa direct de pe camp). Va mananca in palma si simtiti nevoia stringenta de a replanta.
Replantati-va begoniile mai bine. Plantelor Venus flytrap nu le place sa fie replantate. De exemplu, sunteti sigur ca aveti pamantul potrivit? Daca nu, mai cititi Intrebarile Frecvente, invatati despre amestecurile de pamant, replantati-va cactusii, apoi (si numai apoi) ganditi-va sa va replantati inocentele plante Venus flytrap.

O duc foarte bine si cresc!
Nu replantati. De ce vreti sa stricati un lucru bun?
Vara este pe sfarsite.
Nu replantati. Cea mai buna perioada pentru replantare este inceputul primaverii, chiar atunci cand incep sa iasa din hibernare.
Altcineva a spus ca ar trebui sa fie replantate.
Foarte bine. Nu ma ascultati pe mine. Omoarati-va plantele. Nici nu imi pasa mie.
Nu ai auzit niciodata de Green Swamp (Mlastina Verde) si nici nu stii de ce are legatura cu Venus flytrap.
Nu replantati. Invatati mai multe despre plantele Venus flytrap.
Cresteti planta de circa 2 ani si nu ati replantat-o niciodata.
Hei, va descurcati foarte bine! Poate ar trebui sa o replantezi. Desi este adevarat ca aceste plante nu au nevoie mult spatiu pentru radacina, un ghiveci mai mare poate oferi conditii mai bune pentru planta ta (de ex.: mai putine fluctuatii de umezeala si temperatura) si aceasta va fi mai fericita.
Cresteti aceasta planta de ani de zile, ati invatat ce tip de pamant trebuie folosit, stiti totul despre temperaturile adecvate si iluminatul potrivit si sunteti de parere ca stiti la fel de multe despre plantele VFT cat stiu si eu dar cititi aceste Intrebari Frecvente din amuzament. Planta dvs. se ingramadeste in ghiveci cu multe excrescente laterale pe rizom. In cele din urma, stiti unde este Green Swamp (Mlastina Verde). Ghiciti.Evalueaza acest articol

Jan 02

viorel costin

foarte aiurea acest articol...parca ma regasesc in reclamele de la teleshopping... prietene..ori ai plecat demult din tara ..ori esti dus cu pluta... sunt convins ca un articol mai "la obiect" ar fi fost mult mai apreciat... cei care intra pe acest site nu intra sa citeasca beletristica ci chestii stiintifice.... cum zice americanul: "get the point mate"

Jan 02

Cristi

Articolele sunt traducere dupa un autor american (cu permisiune) si nu se vor in nici un fel stintiifice. Exact abordarea am gasit-o originala si a fost motivul principal al alegerii autorului

May 13

Catalin

Am planta de aproximativ 3 luni si am lasat-o in micul ei ghiveci cu care am cumparat-o. In acest timp, am avut grija de ea folosind informatiile pe care le-am gasit pe acest site si vreau sa va spun ca ii merge bine. Propsera, are noi frunze, mai prinde cate o musculita si ii mai bag si eu pe gat cate o musca ametita (am facut asta de 3 ori in aceasta perioada asa ca nu e regula). Avand in vedere ca nua re radacini stufoase, trebuie doar udata si pusa la soare ca sa prospere. Eu personal ma voi gandi sa o mut cand frunzele vor fi atat de multe incat nu se va mai vedea pamantul ghiveciului, pana atunci e clar ca ii merge bine. Ar fi bine daca am afla si ce combinatie de pamanat care se gaseste la noi in comert ii este pe plac pentru ca nu vreau sa risc cand va veni momentul.

Jun 24

Roarke

viorel costin, nu este vorba de jigniri. Una este o discutie critica, alta este una cu jigniri.

Jun 27

Roarke

Am vrut sa zic ca nu este nevoie de jigniri. Cititi mai bine situl cu placere, mai ales ca unii poate nu stiu limba engleza.

Jan 22

vikkktor

Foarte mistoace si haioase articolele...Bravo, o placere sa le parcurgi...Pe masura ce le citesc ma apuca lenea sa mai cumpar planta...

Adauga comentariul tau