Am gresit utilizand pamant gresit sau apa neadecvata. Ce ar trebui sa fac acum?

Solul in care ar trebui sa fie planta ta trebuie sa fie ceva ca un amestec de 50:50 de muschi de turba si nisip. Alte amestecuri acceptabile sunt alte combinatii de muschi de turba, nisip spalat, pietris spalat, perlit spalat sau Sphagnum.
Daca v-ati replantat Venus flytrap in ceva de-a dreptul ingrozitor precum pamant de ghiveci sau orice altceva care are fertilizatori, ati incurcat-o rau de tot. Lasata sa se descurce singura, planta dvs. va muri cu siguranta. Va produce cateva frunze deformate, probabil fara nici o capcana pe ele, si va putrezi. Pentru a evita asta, trebuie sa o replantati, indiferent de anotimp. Pregatiti un amestesc de 50:50 de muschi de turba si nisip de horticultura. Si apoi nu va replantati nici una din plantele dvs. carnivore pana nu invatati mai multe.

Daca v-ati udat planta cu apa impura de cateva ori (astfel ca expunerea a fost de doar cateva saptamani), situatia nu este prea grava. Intai, cumparati niste apa pura. Puneti-va planta in chiuveta si turnati destula apa in ghiveci astfel ca aceasta sa curete fundul ghiveciului. Turnati atata apa in ghiveci astfel incat mediul de plantare sa se inunde complet. Poate ar fi bine sa faceti acest lucru de mai multe ori. Asta este tot ce se poate face. Dar pe viitor, folositi apa mai buna. Imi amintesc ca o data, din intamplare, mi-am udat intreaga colectie de Nepente cu apa sarata! Apa sarata menita pentru un peste tropical de acvariu! Am curatat ghivecele cum v-am descris mai sus si plantele au fost in regula.
Daca v-ati udat planta cu apa proasta timp de mai multe luni si planta a intrat clar in declin, lucrurile nu stau bine deloc. Uneori chiar pamantul se va surpa pe masura ce se degradeaza. In acest caz, trebuie sa schimbati pamantul din ghiveci, asa cum am descris mai sus. Folositi o apa mai buna pe viitor.

Daca v-ati udat planta cu apa proasta timp de mai multe luni si planta este in regula, apa dvs. probabil ca este buna pana la urma. Apa oferita de municipalitate, care ajunge ca in casa dvs., este acceptabila pentru unele plante carnivore ale unor oameni norocosi. Nu stiu daca sunteti unul dintre ei.

Daca ati utilizat un fertilizator solubil in apa pentru pamantul plantei dvs., o curatare cu apa buna ar trebui sa rezolve probabil situatia. Nu mai faceti asta, DA?Evalueaza acest articol

Dec 19

NICOLESCU DAN

Referitor la acest comentariu am cateva intrebari: Cu ce fel de apa se uda Venus flytrap? : 1.Apa Distilata. 2.Apa plata. 3.Apa de izvor. Este bun pamantul Potgrond pentru a transplanta planta in alt ghiveci?

Dec 20

Cristian Tudorache

O sa urmeze in cateva zile un scurt articol despre apa. Asa ca fi cu ochii pe sectiunea articole.

Apr 10

Liviu Laz

in nici un caz apa de robinet, apa de izvor, dau apa plata. Se va folosi numai apa distilata. Apa de robinet merge numai in situati deosebite.

Jun 19

Okayo

Salut. Pentru plantele de apartament folosesc des apa de la acvariu. Le merge foarte bine. Este recomandata deoarece nu contine clor sau substante nocive. Ai folosit vreodata?

Adauga comentariul tau