De ce planta mea creste atat de repede sau produce o gramada de milioane de frunze?

Poate veti observa ca in Intrebarile Frecvente afirm ca, de obicei, o planta Venus flytrap are de departe cateva sau poate cam o duzina de frunze. Dar uneori, plantele achizitionate de curand au mult mai multe capcane, practic vreo suta, formand o adevarata movila. Aceste capcane sunt intotdeauna mai mici decat cele normale. Care este problema?
Astfel de plante sunt probabil abia iesite din cultura de tesut. Asta inseamna ca pana de curand, se aflau intr-un laborator, in dispozitive pline de pamant imbunatatit cu nutrienti, indopate cu hormoni. Au crescut rapid in ghivecele lor pe masura ce tehnicieni manuind bisturiul le taiau in fragmente care cresteau astfel.

Inainte de vanzare, plantele au fost puse in ghivece cu turba si aclimatizate cu viata inafara capsulei. Daca planta dvs. produce sute de capcane, poate fi una dintre aceste plante proaspete, care inca mai retraiesc momentele vietii lor anterioare in cultura de tesut. Va continua sa se comporte asa inca pentru cateva luni. Nu se stie exact de ce se petrece acest fenoment. Poate ca planta este incantata ca nu are bacterii parazite sau ciuperci traind in ea? Si de ce revine planta in cele din urma la ritmurile de crestere normale - in timp devine infestata de aceste bacterii si ciuperci din mediul sau inconjurator? Sau se datoreaza tot hormonilor si nutrientilor pe care le primesc plantele in timp ce erau in cultura de tesut?
Am observat ca plantele abia iesite din cultura de tesut sunt, de asemenea, mai rezistente la erori de horticultura. Asa ca nu deveniti prea mandru de planta dvs. - cand iese din frenezia din  cultura de tesut, poate deveni mai delicata. Stiti ce inseamna asta, da? Inseamna ca daca nu cultivati planta bine, MOARE!Evalueaza acest articol

Sep 03

oana

exact acelasi lucru l-am patit si eu.am cumparat o VFT prin martie si acum are zeci de frunze si capcane....prima reactie a fost sa ma bucur enorm...deoarece citisem cate ceva despre ea si stiam ca e un lucru remarcabil sa se dezvolte asa stand doar intr-un ghiveci mic ...cu apa de la robinet...in soare pe pervaz! insa acum in septembrie am observat ca unele frunze din colectia primavara-vara incep sa se innegreasca....ea cu totul arata ca un mop!parca s-a inmuiat si chiar nu stiu daca e cazul sa o mut!poate va rezista peste iarna si voi face operatiunea asta la primavara...chiar nu stiu daca e cazul sa o mut intr-un ghiveci mai mare....ajutor?!?!

Jun 24

Roarke

Salut, in primul rind nu mai folosi apa de la robinet, ci doar apa distilata. Apoi, ce sol folosesti si cite ore de soare sau lumina artificiala primeste ?

Adauga comentariul tau