Ce mananca plantele carnivore?

Depinde foarte mult unde traiesc. Multe carnivore precum Utricularia si Aldrovanda, traiesc cu capcanele scufundate in apa. Aceste plante captureaza prada foarte mica precum daphnia sau ceva mai mari precum larve de muste.

Capcanele din clasa Genlisea pot captura protozoare, unii specialistii spunand ca aceste plante sunt specializate in aceasta captura. In acelasi timp, Pinguicula si Drosera tind sa prinda insecte zburatoare precum tantari, muste si molii. Plantele cu ulcior (Sarracenia, Nepenthes, Cephalotus, etc.) captureaza insecte de nutret, in special muste, molii, viespi, gandaci si furnici. Dionaea captureaza si orice insecte taratoare si chiar paianjeni.

Ocazional, doar ocazional, vertebrate precum soareci si pasari au fost capturate. Plantele in aceste cazuri sunt de obicei Nepenthes, dar acestea sunt pure intamplari. Broscutele sunt o prada ceva mai des intalnita, dar si aceastea destul de rare.Evalueaza acest articol

Dec 20

marisu _4a

e un articol foarte bun chiar cel mai complet articol din cate am vazut

Apr 09

eof

Eu sunt curios... daca ai o asemenea planta, iarna cu ce se hraneste, presupunand ca insectele nu sunt active in acea perioada?

Apr 10

cristi

iarna hiberneaza. dar ele pot supravietui foarte bine si fara insecte in majoritatatea cazurilor.

Apr 30

Narcis

dar la plantele carnivore cu cupe nephentes iarna li se usuca cupele?ca la planta mea carnivora iarna mi sau uscat cupele

Jul 31

Tibi Bejan

nepenthes este o o planta cu ulcioare, careia, aproape ca oricareii plante carnivore, la cateva luni, partea superioara a ulciorului se usuca. fenomenul este grabit si de insuficienta umiditatii. este perfect normal, totusi, ca la cateva luni de la aparitia ulciorului, acesta sa se usuce. Atentie! acesta nu isi pierde proprietatile si va continua sa atraga si sa prinda insecte! singurul impediment tine de partea estetica a ulciorului. dupa cum spun si altii, iarna nu este imperativ sa fie hranite. traiesc perfect si fara hrana! eu am omorat si nepenthes si sarracenii dandu-le cateva graunte de mancare pentru peste....asa cum recomandau unii. s-au uscat instant! NU LE HRANITI! dioneea iarna hiberneaza in adevaratul sens al cuvantului si trebuie lasata la o temperatura intre 3-6 grade. nu ma pot exprima, totusi in privinta dreoserelor pentru ca nu am detinut(dar vreau neaparat), insa cred ca si acestea iarna hiberneaza precum dioneea( fiindca traieste predominant in emisfera nordica unde intalnim totusi cele 4 anotimpuri...)

Jun 24

Roarke

Sint specii de drosera temperate care intradevar hiberneaza (dormancy) in natura in lunile foarte calduroase, in Australia de ex. sau in lunile de iarna.

Feb 18

July

Eu am o Pinguicula de un an si iarna i-am dat bucatele de ou fiert pe care le devorează de parca ar fi Crăciunul. Cred ca depinde si de specie daca o poți hrăni sau nu iarna. In principiu ele au nevoie de ceva din care sa își ia azot pentru a creste. Albușul de ou sau carnea puțin grasa le pot oferi ce au nevoie pe timp de iarna. A mea s-a înmulțit frumos iarna asta doar cu puțin ou din când in când :-)

May 29

marian

eu hranesc planta cu insecte, orice specie de insecte, nu mai mare decat capcana

Adauga comentariul tau